Zaterdag 30 juni 2018

Gedurende de dag is het kampement van Rin ende Maes te bezoeken. Rin ende Maes is een gezelschap dat de Middeleeuwen tot leven brengt en het hele weekend is hun kampement te bewonderen in Groeningen. "Het verleden herleeft als ons kampement verrijst en wordt bevolkt door zijn bewoners. Kinderen spelen tussen de grote riddertenten terwijl de pot pruttelt boven het vuur. In het kampement hoort men Duits, Nederlands, maar ook het dialect van deze streek. Ridders oefenen zich in diverse vechttechnieken terwijl de vrouwen zich met nijvere handen bezig houden met spinnen, weven en maken en repareren van kleding, vlaggen en meer. Schildknapen poetsen het blik op van hun meester. Jonge edellieden worden desgewenst in het harnas gehesen om zo in beeld vereeuwigd te worden door hunne ouders. Verder reizen er ook handwerkslieden mee in dit gezelschap. Hun wapenen niet louter het zwaard maar vakmanschap om met divers materiaal te toveren. Bont en leer worden een tuniek en wilgentenen worden manden, knopen of..." (www.rinendemaes.nl). Er zullen doorlopend presentaties en workshops zijn.

RinEndeMaes RidderFoto: Rin ende Maes
RinEndeMaes Kampement 2Foto: Rin ende Maes

In de middag (13.00 - 16.00 uur) is er m.m.v. de Vrouwen Organisatie Vierlingsbeek Groeningen (VOVG) een matinee met een verrassingsact en een optreden van:

Smartlappenkoor Van Heure Zinge
De smart is meestal ver te zoeken bij Smartlappenkoor Van Heure Zinge. VHZ is juist het beste te omschrijven als uitbundig, dynamisch en vrolijk. Het koor brengt verrassende interpretaties van zowel bekende als minder bekende, aloude en juist hele eigentijdse liederen. Zo staan onder andere ‘smartlap-evergreens’ als ‘Brandend Zand’ en ‘Huilen is voor jou te laat’ op het repertoire, maar ook liedjes die je eerder luisternummers zou kunnen noemen, zoals ‘het Dorp’ van Wim Sonneveld of ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, die weer worden afgewisseld met meezingers van hedendaagse zangers als Jan Smit, Frans Bauer of Frans Duijts. Onder leiding van dirigent Frenk van Aggelen en met begeleiding van pianist Joop Verbeeten en de accordeoniste Marjan Geurts maakt dit ruim 80-koppige koor van elk optreden een feestje.

VHZ
Aansluitend is om 16.00 uur de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd.

In de avond (20.30 - 01.00 uur) is er een avondvullend programma met optredens van:

Afslag 7

Afslag 7 staat garant voor een avond vol muziek, sfeer en feest. Met een repertoire zo breed als Arnold Schwarzenegger, is er voor ieder wat wils. Van André Hazes tot ZZ Top en van U2 tot K3. Nederlandstalig, rock, feest, disco, pop, dance, top-40, folk, klassiekers – het volgt elkaar allemaal in razend tempo op. Afslag 7 bestaat uit zes ervaren muzikanten. Op deze afslag komt jarenlange band- en muziekervaring vanuit verschillende richtingen bij elkaar. Wat kun je van Afslag 7 verwachten? Natuurlijk een stevige brok muziek, die in razend tempo van de ene meezinger overgaat in de andere. Nederlandstalig, Engelstalig, koeterwaals – het komt allemaal voorbij. Maar Afslag 7 leidt niet tot een eenrichtingsweg: als het publiek niet meezingt, -danst, -deinst, -headbangt en -polonaiset is de avond niet compleet. Dus dan zorgen zij daarvoor!

Afslag 7 LogoAfslag 7 Band
Allround DJ Mark
Een allround-dj met een hoog partygehalte. Entertainen, dat is en blijft zijn grote passie. Hij voelt goed aan welke muziek zijn publiek willen horen en zo weet hij er keer op keer een knalfeest van te maken. Doordat Allround DJ Mark heel verschillende muziekstijlen draait en combineert, is hij dé feest-dj van Vierlingsbeek en (verre) omstreken.
DJ Mark Logo
DJ Mark

 
 

© 2018 St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen